Ferocious logo

Male Model Drawing Session

Mijn kennismaking met modeltekenen was tijdens een aangename sessie. Julia Filament was onze gastvrouw en heeft ons goed door de avond geleid. Kees was ons model en hij voerde zijn taak uit met humor en poses die onze tekenvaardigheid uitdaagde.

Niet iedereen was opkomen dagen vanwege ziekte, maar het was leuk met het overgebleven gezelschap. Evelien en Robert waren aardig en met Ulrik is het altijd leuk.

Julia had een verrassing die het tekenen een extra lading gaf. Ik zal niet verklappen wat het was. Het is iets wat je persoonlijk moet meemaken. Het is natuurlijk mogelijk dat ze de volgende keer een andere aanpak kiest.

Voor de eerste poses heb ik potlood gebruikt. Ik had een langzame start. Voor de staande pose had ik alleen de basislijnen op papier gezet. Bij de zittende, verbaasde, leunende en een complexere leunende pose ging het beter, deze hebben meer details en schaduwwerking dan de eerste.

Voor de liggende pose wou ik houtskool gebruiken. Ik had er nooit eerder mee gewerkt, dus had ik Julia van te voren een bericht gestuurd om advies te vragen. Haar antwoord was uitvoerig en informatief.

Voor de basis lijnen begon ik wel met potlood. Vervolgens gebruikte ik houtskool op een manier zoals ik een potlood tekening zou inkten. Het ging opmerkelijk snel. Ik was klaar voordat de tijd om was.

Bij de stoel pose begon ik te experimenteren met het houtskool. Een klein beetje aanbrengen op het papier en het vervolgens uitsmeren voor schaduwwerking en opvulling.

De bonus pose. Wat kan ik zeggen? De was de leukste pose van de avond. Aangezien het een vijf minuten pose was hield ik het bij potlood. Zoals gezegd, erg leuk om te tekenen.

Wie behoefte heeft om modeltekenen te oefenen of het een keer wil proberen kan ik deze International Life Drawing Society sessies van harte aanbevelen.

Meer foto's van de sessie.
Blijf op de hoogte over toekomstige International Life Drawing Society sessies.