Ferocious logo

Ik was hier ook in 2019. Zou er een stuk over schrijven, maar dat werd een gevalletje van uitstel komt afstel. Regen in de ochtend en toen het tijd was om naar huis te gaan, maar zon in de middag. Ondanks de regen was het een leuk evenement. Pieter Spoelstra, mijn collega destijds had het Kamper Stripspektakel een paar keer genoemd, maar het was Renée Rienties die een overtuigende officieuze ambassadeur was.

En dan gaan we het nu hebben over de 2022 editie. Ik weet niet meer hoe het kwartje viel, maar ik bedacht me dat David den Ouden waarschijnlijk in dezelfde trein zat en inmiddels was ingestapt. Na een kort WhatsApp gesprek verhuisde ik naar zijn plek en reisden we samen naar Kampen.

Aangekomen in Kampen gingen we op in de stoet van tekenaars op weg naar de kramen. Bij mijn toegewezen kraam kennis gemaakt met Mike de Bruin en Jordi Zelle. Het leek krap te worden, met vier tekenaars een kraam delen. Merel Moonen zou iets later aanschuiven. Maar de organisatie had een snelle oplossing, door uitval kon Mike verhuizen naar de kraam rechts van ons.

Bij de kraam links van ons zaten Roxanne Lucker en Esther van de Bund. We zouden later ontdekken dat we met elkaar verbonden waren. Renée Rienties kwam langs en we hadden een leuk gesprek over mijn deelname aan de Striptekenwedstrijd van het evenement en haar succesvolle crowdfunding projecten (Nina en Figments of Passion). Ja, ik was tweede geworden bij de wedstrijd! En zo komen we bij de connectie met Esther, zij was derde geworden.

Na het gesprek en de onthullingen was het bijna tijd voor de officiële opening van het Stripspektakel in de Stadskazerne. Onderdeel van de opening was de prijsuitreiking. Paul Reichenbach was de presentator en tussen de aanwezigen zat Paul Geerts! Renée was druk bezig met foto's maken. De prijzen zelf werden uitgereikt door de burgemeester van Kampen, Sander de Rouwe. Zelf ook een groot stripliefhebber.

De muzikale toon werd verzorgd door Mpingo Clarinet Choir. Rolstoel. Vick Henriquez en Zie Groenen gaven een presentatie van de striptekenenWorkshop die ze op het evenement aanboden. Aan het woord kwam ook Kees-Jan van der Klooster van het Wheel Chair Skills Team. Zij hadden een Wheelchair Challenge waarbij mensen kunnen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en door middel van vaardigheden kunnen ontdekken hoeveel er nog steeds voor ze mogelijk is. Hij presenteerde ook de strip Sam en Sarah. Een stripverhaal over twee rollende kinderen dat laat zien tegen welke problemen Sam en Sarah aanrollen en hoe ze daarmee omgaan.

Terug bij de prijsuitreiking. De publieksprijs ging naar Alex ten Berge. De derde plek, bleek een gedeelde derde plek te zijn. Naast Esther werd het werk van Rins de Vries ook beloond. De tweede plek was voor ondergetekende. De eerste plek was voor Leonore Lichtveld. Toen werd de connectie met Roxanne duidelijk. Zij had een troostprijs gewonnen. En Renée bleek naast één van de fotografen ook een regisseur te zijn. Zij, ehm, zorgde er voor dat Roxanne beter in beeld kwam.

Na de opening werd ik aangesproken door de zus van Pieter Spoelstra. Pieter was helaas verhinderd. Ze werkt in de Stadskazerne. Toen ze mijn naam hoorde, hoefde ze niet meer op zoek naar mijn kraam. Ze was erg vriendelijk, maar het gesprek moest kort zijn, want ik werd buiten verwacht voor een foto shoot. Voor een hand model zoals ik was dit toch een andere ervaring. We hadden lol.

Ik ben even kwijt wie er precies voor, tijdens en na de lunch aan de kraam verschenen. Dus laten we in ieder geval de door de organisatie goed verzorgde lunch noemen.

Leonore kwam langs. Tijdens de foto shoot hadden Esther en ik haar winnende strip gelezen, dus het was leuk dat ik haar die van mij kon laten lezen. Ze heeft een tafel tijdens The Big Draw in Nijmegen! En hier kan jij haar winnende strip ook lezen!

Kees-Jan van der Klooster kwam me feliciteren en heeft ook de strip gelezen. Hij pikte er een zin uit waarvan hij zei dat het Rotterdams was. Wacht maar hier dan bedenk ik iets. Ben nu wel benieuwd welke zinnen ik nog meer regelmatig gebruik en typisch Rotterdams zijn.

Merel Moonen sloot aan bij onze kraam. Ik herinnerde me dat we een paar jaar geleden wat e-mail contact hadden. Ze had interesse om DM (dungeon master) te zijn tijdens het DnD evenement 'Descend into Dungeons and Dragons' bij CAPSLOC. Helaas bleek de locatie iets te ver weg. Ze kon mijn naam nog herinneren van social media. Merel had haar graphic novel mee. Ik mocht even doorbladeren. Heel sfeervol en het nodigt gelijk uit tot lezen. Eentje om in mijn achterhoofd te houden als ik ergens weer bezoeker ben. Geen stripevenement zonder Ramon Schenk. De vorige keer verraste hij mij, maar dit keer zag hij me bijna over het hoofd.

Herman Savenije van het Brabants Stripspektakel kwam even langs. Altijd fijn om even gesproken te hebben, zeker na zo'n lange tijd. Minder lang geleden was het dat ik Irene Berbee heb gezien. Ze was dit keer als bezoeker aanwezig. Irene is nu één van de Jan, Jans en de kinderen tekenaars. Ik heb de strips vaak gelezen toen Jan Kruis de tekenaar en schrijver was. De strips met de huisdieren in de hoofdrol waren het leukst. Ik moet bekennen dat ik de strip al jaren niet meer heb gelezen, maar nu Irene het tekent zal ik de nieuwe albums in de gaten houden.

Bij de kraam geweest van Marissa Delbressine. De limited edition print van The Shadow Prophet kon ik niet laten liggen. Door mijn wedstrijd strip kwamen op een kinderen met een rijke fantasie en hoe een object als een bankstel een kasteel of iets anders kan worden. Ik was er zeker een en zij heeft eentje in huis.

Paul Reichenbach kwam kijken hoe de dag was gegaan en de feedback op de wedstrijdstrip toelichten. In 2019 kwam hij me ook even de hand schudden, omdat ik er voor het eerst was. Volgend jaar weer? Een kraam vrijwel zeker, voor de wedstrijd is het afhankelijk van waar ik mee bezig zal zijn. Twee tekeningen gemaakt voor twee vrijwilligers. Voor eentje kon ik de tijd nemen, de ander moest helaas wat sneller.

Qua verkoop ben ik Coen Vosveld van KAF en Esther dankbaar. Zij hebben Imaginary Muse #1 gekocht. Wederom bevesting gehad dat de Metal Pedal ridder kinderen erg aanspreekt. Dank aan Willem de superverkoper, die er voor zorgde dat ik een paar keer zelf kon rondlopen.

Karin nog tegengekomen bij het opruimen en afscheid nemen. Zij had een goede dag gehad. David was gelukkig ook nog niet weg toen ik langs zijn kraam liep. Ook hij had een goede dag gehad.

Mijn dag kon niet stuk. Niet alleen vanwege de wedstrijd. Het weer was goed. Ik had oude bekende gezien en nieuwe mensen (her)ontmoet. Paul en de rest van de organisatie hadden weer voor een mooi evenement gezorgd. Dank aan Renée voor de leuke foto's. Tot volgend jaar!

Ik stond met David den Ouden namens Graphic Novel Weekend (GNW) op de Stripdagen in Haarlem. Naast de Graphic Novels: Adem Eve, H-lem en U-trek stond ook ons eigen werk te koop. De display voor GNW ziet er mooi uit, maar het was een grote klus om deze verpakt naar de locatie te krijgen. Vraag David naar zijn ervaringen en avonturen. De grootste uitdaging op zaterdag was de wind, we moesten een groot deel vastzetten met tape en veel items werden plat neergezet of staand met een vorm van extra stevige ondersteuning. Op zondag was er veel minder wind, maar kregen de standhouders een nieuwe uitdaging in de vorm van regen.

Tot onze buren behoorden Irene Berbee en haar studiogenoot Rochelle. Irene heeft mooie uitgaven op haar naam staan en ze kreeg regelmatig vragen over het tweede deel van Ulfbehrt. Irene stond iedereen beleefd te woord. Mijn aandacht is aardig verdeeld tijdens zo'n evenement, dus ik moet nog een keer o.a. Mina en Anastasia bezoeken tijdens een andere evenement. Bij het station had ik Ron Schuijt al ontmoet en later nog even zijn stand bezocht. Zaterdag was in ieder geval een goede dag voor hem.

De Imaginary Muses waren aardig in trek. Ik was misschien een verkoop misgelopen toen ik even weg was. Gelukkig kon David de klant helpen. Toch had ik de klant graag gezien, want er is een breed publiek dat interesse heeft in de Muses. Een moeder, een oudere stripliefhebber en een jonge klant op zoek naar iets alternatiefs. Er waren nog twee Duitse dames die het de ware strips noemden. Helaas geen issue gekocht, but I'll take it.

Voor Graphic Novel Weekend was er ook veel belangstelling. Voor de uitgaven en ook het evenement zelf. Velen hebben zich ingeschreven voor de mailinglist om op de hoogte te blijven. Dit lijkt me ook een geschikt moment om Arnoud van den Heuvel te noemen. Waarschijnlijk zal hij zelf zeggen hoe hij er zelf baat bij had om zelf de boekjes te komen brengen en halen. Maar ik heb ook stripmakers gezien die een uitgever hebben en toch zelf met dozen lopen te sjouwen, dus waardering voor Arnoud. Nu we het over GNW hebben, Leander de Goede kwam op bezoek en ik heb Anja van Zalinge ontmoet, een van de schrijvers van H-lem en misschien een schrijver voor de volgende.

Even langs geweest bij de stand van KAAS. Karin en Sabrina hebben een bijdrage geleverd aan de komende anthology comic, Figments of Passion. Deze zal gefinancierd worden via Kickstarter. Karin lijkt voor cute fantasy te gaan met haar verhaal en Sabrina zoekt de diepte op.

Renee Rienties was ook bij de KAAS stand. Zou KAARS een idee zijn als dat vaker gaat gebeuren? Ze was pro-actief en ging alle stands langs voor de promotie van Figments of Passion. We hebben het ook over Nina gehad, heeft iedereen al de interessante live panel gehost door de Stripvlogger gezien?

Over de Stripvlogger gesproken, Marcel was aanwezig op zaterdag en had op maandag al zijn verslag geplaatst. Aandacht voor: Figments of Passion (01:32) en Graphic Novel Weekend (03:32).

Niet alle strip projecten hebben een Kickstarter nodig. The Chef - mission complete is een mooie zine van Valentijn Hamel. Get one now!

Op de Stripdagen zijn er niet alleen strips, maar ook andere creatieve uitingen. Het Go Baaa! schaap van David was erg populair en had veel bekijks van jong en oud.

Een ander schaap van David is Youssouf. Ik was bezig met een tekening van Youssouf toen ik verrast werd met een bezoek van Ramon Schenk. Ramon weet nu iets meer over GNW. Draw Club deelnemer Frank Stoks kwam even kijken hoe het ging.

Sterre Richards kwam even langs voor een bezoek met Dido Drachman. Ik had een een sticker exchange met Sterre en ze liet een proef print zien voor een nieuw verhaal. Een nieuw verhaal dat je op dit moment nog kan volgen, dus waar wacht je op? Ik wil het nu al kopen. Ik heb nog niet veel werk gezien van Dido, maar wat ik heb gezien is heel mooi. Ik kom daar zo op terug.

Een verassend bezoek kwam van Renincy en Els van de Howling Riot Een keer niet achter een drukbezochte stand, maar gewoon relaxed op bezoek. Tijdens de lockdown periodes en daartussen was The Howling Riot erg actief op Twitch en dat heeft me zeker geholpen om de nodige ontspanning te vinden. Maar goed, rust. En het is zeker een welverdiende rust na al het werk voor Wortels in de Molukken. Ik denk dat ik Els zelf het beste aan het woord kan laten over het boek en toevallig kan dat hier beluisterd worden.

Dan komen we nu terug op Dido Drachman. Dido heeft twee gedichten geillustreerd die ook in de Wortels in de Molukken staan. Ik weet niet of er een video van is, maar op de presentatie van het boek vertelden Aca Siwabessy Stoffels en Dido over hun samenwerking en ik doe daar geen recht aan met een paar beknopte zinnen. Wellicht beter om ze allebei nog eens naar hun ervaring te vragen. Er werd iets gezegd over een mogelijk vervolg en ik denk dat het iets heel bijzonders kan opleveren.

Nog een bijzonder moment was een jongen dat gefascineerd keek naar de Metal Pedal strips. David was bezig met een custom verjaardagskaart die zijn moeder had gekocht, dus in de tussentijd kon ik hem alle drie strips/posters tonen. Tot twee keer toe kwam hij terug. De tweede keer met zijn ma aan zijn hand. Het was niet helemaal duidelijk hoe de strip liep. De jongen dacht dat het een lang lopend verhaal was. Ik vertelde dat de strips op zichzelf staan, aparte avonturen. En ja, ze zijn te koop. Ik dacht dat hij de Food Fightah! strip het leukst vond vanwege het gevecht met Plum, de beer. Maar hij koos Bandits and Pearls. You can't beat a good chase scene.

Het was erg fijn om na een lange tijd weer op een strip evenement te staan. Veel dank aan de organisatie van Graphic Novel Weekend en op naar de volgende! ;-)

Een bekend en vertrouwd evenement in een nieuwe omgeving. De organisatie zei dat Indoor Sportcentrum Eindhoven voldoende ruimte zou hebben en dat bleek zeker waar te zijn. Tosca en ik deelden een tafel met Hans Hansha Harlemans. Hans is gespecialiseerd in het tekenen op bierviltjes en wanneer je een bierviltje van hem koopt, gaat een groot deel van dat geld naar het Duchenne Parent Project. Een waardevol initiatief.

Voor de opening nog even gebuurt bij Irene Berbee die een tafel had bij het Syndikaat. Rond deze tijd heb ik Maikel Verkoelen and Roderick Leeuwenhart ontmoet en handen geschud. Ook handen geschud met Thessa Blijleven die ook op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs was. Over Deventer gesproken, gedurende het weekend een paar keer hallo gezegd tegen Harry Timmerman.

Het is nooit te voorspellen hoe een beurs verloopt, een bekend verschijnsel is wel de golf van drukte. Gelukkig kwam er zo'n golf van drukte langs en konden we daar van profiteren. Tijdens deze drukte kwam neef Ramon ook langs. Hij verliet de beurs uiteindelijk met een aantal mooie aankopen. Na de drukte kwam Johan de Neef even langs om wat bij te praten. Deze beurs stond bij Windmill Comics in het teken van hun Diabolique uitgave, maar er zit nog veel meer in de planning. Ook weer een aantal van de aardige vrijwilligers gezien. Waarvan twee een tafel tegenover ons hadden. Neem een kijkje in hun shop.

Tosca heeft 1 van de vaste attracties bijgewoont: ze heeft mee gedaan met de stripquiz, onder leiding van Willy Vanderstrip. Ik kon het verloop van de quiz redelijk volgen vanaf onze tafel. Ze heeft het goed gedaan, is tweede geworden wat haar de Silver Comic Goodie Bag heeft opgeleverd (die naam heb ik nu ter plekke verzonnen). Hoogtepunt van het evenement moet de dance battle tussen Tosca en Thea Stilton zijn. Mocht je het gemist hebben, is het hier: Dance Battle Thea Stilton vs Tosca Hamel Brabants Stripspektakel 2019. En dat was het zo wel voor zaterdag.

Zondag was de dag van verrassingen. Het begon met een leuke verrassing van Hans Hansha, mijn portret op een bierviltje. De Artist Area mistte een paar mensen van zaterdag, maar er kwam versterking in de vorm van de Nederlandse Lucky Luke. In de ochtend even bezocht door Irene Berbee, Roderick Leeuwenhart en Willem van den Oever. Ik hoefde Willem niets uit te leggen over Metal Pedal. Hij begreep het zonder uitleg. Willem heeft een mooie stijl, heel geschikt voor de kinderboeken die hij tekent. Dat was fijn om te horen. Tosca had een interview met de Stripvlogger, dus wees alert op zijn video over dit evenement. Kort daarna een paar jonge dames blij gemaakt met een tekening. En kort daarop kwamen Ramon en Rik van Windmill Comics even langs.

De tweede verrassing kwam in de vorm van Renée Rienties die onze tafel kwam bezoeken. Ze was met haar moeder aanwezig als bezoeker. Een aparte ervaring om haar aan de andere kant van de tafel te zien, maar zeker een prettige ervaring. Zij begreep de Metal Pedal strip ook zonder uitleg. Wellicht is mijn publiek... andere tekenaars?

De tijd vloog voorbij. Voor de reis terug reed ik mee met Tosca en ook Hanne Dewachter reed met ons mee tot station Eindhoven. Een vrolijke boel en een mooie afsluiter van een leuk weekend. Ik heb nog niet de tijd gehad om het werk van Hanne goed te bekijken, maar het zag er goed uit. Zeker de moeite waard om de website weer te bezoeken.

Onderweg naar het festival kwam ik Denver Asence en zijn moeder tegen in de metro. Hij was onderweg naar het IFCC in Kroatië. Ik kon hem ook gelijk feliciteren met het afronden van zijn opleiding. Hou dit talent in de gaten.

Ik ben eerder op het Bluegrass Festival geweest als bezoeker. Beide keren was het op het Pijnackerplein, maar nu was er een speciale plek geregeld in de Schommelstraat voor Jam sessies. Jam sessies voor de muziek en tekenen, maar eromheen waren er ook andere voorzieningen en activiteiten. Dit was een goede plek voor de comic makers. De sfeer was relaxed, zelfs tijdens de drukkere momenten.

Een nieuwe plek betekende dat lang niet alle bezoekers ervan af wisten. Dit draagde bij aan een langzame zaterdag, hoewel er later meer opkomst was. Men was op zoek naar een plek om te ontspannen en had deze gevonden in de Jam Area. Zondag begon ook langzaam, maar er zijn maatregelen genomen, zoals Ron Schuijt en een dame die een grote kartonnen pijl/informatiebord hadden gemaakt.

Ik had een plek aan de tafel op zaterdag gekregen dankzij Ron. De andere tekenaar was Dinesh van den Berg, bekend van Drakan. We begonnen met het klaar zetten van de Art Jam Area. Er waren twee activiteiten mogelijk. Het tekenen van tatoeages op papieren torsos, die opgehangen werden aan het trappenhuis (de Hall of Fame). De andere activiteit was het tekenen met meerdere mensen op een groot vel papier, waardoor er een grote tekening ontstaat. Allebei coole ideeën van Ron.

Naast ons was TRAC (Maurice Heuts, Jan Rodenrijs en Ulrik) aanwezig. Alle drie bekenden, vooral Maurice en Ulrik waarmee ik samen heb gewerkt aan het eerste nummer van Imaginary Muse. Speciale gast was een andere Imaginart Muse artist, namelijk Niels Verhofstad. Dat Niels aardig kan krabbelen is een understatement, heel mooi werk. Na een paar uur kregen we bezoek van bekenden. Voor Dinesh kwamen zijn moeder en zus langs en voor mij kwamen Albert en zijn vrouw Ophilia langs. Ik train al jaren Kung Fu samen met Albert bij Fight2Fight.

Op zondag hadden we andere samenstellingen. Bij Ron's tafel was hij zelf, Maikel Verkoelen en Theresa Hartgers. Maikel heb ik dit jaar ontmoet op het Brabants Stripspektakel en Theresa eerder deze maand in Rotown voor Comics, Art and Beer. Aardige mensen. Officieel was ik te gast bij de tafel van Maurice. Wederom met Jan, Ulrik en Maurice zelf, maar aangezien een van Ron's gasten ziek was geworden, verplaatstte ik mezelf van tijd tot tijd. De andere speciale gast van TRAC was Adri van Kooten. Volgens mij heb ik het vaker gehad over Meermin van zijn hand. Hij werkt nu aan de laatste bladzijdes en ik ben erg benieuwd naar het eind resultaat.

Qua verkoop heeft Imaginary Muse het aardig gedaan gedurende het weekend en ik had een leuke commissie om aan te werken. Cura, een Romeinse godin waarvan er niet veel afbeeldingen zijn. Vandaar ook het verzoek. Het was een aangename commissie, want ik kreeg maar een paar aandachtspunten mee en voor de rest was ik vrij. De dame kwam ook van tijd tot tijd langs om te kijken, wat prettig was. Op deze manier wist ik of ik op het juiste pad was en dat de afbeelding geschikt was om te inkten.

Al met al, een goed weekend op het festival, dat hopelijk volgende jaar herhaald kan worden. Ben jij er dan ook? ;-)

Het begon al in de trein. Na mijn overstap zat ik in dezelfde trein als Irene Berbee en Wilma van den Bosch, maar daar kwamen we pas achter bij het uitstappen. Erg fijn om met deze twee naar de Lebuinuskerk te lopen waar de (Oost Nederlandse Stripboekenbeurs) plaats vond. Irene is goed bezig met haar werk voor Opzij en haar strip Ulfberht. Wilma was bijzonder. Het is nog steeds een beetje onwerkelijk voor me om iemand te ontmoeten en de hand te schudden waarvan je vroeger genoten hebt van hun werk. Maar ze was erg benaderbaar, vriendelijk en staat met beide voeten op de grond.

In de kerk was het eerste bekende gezicht dat ik zag dat van Boy Akkerman. Samen met de getalenteerde 'Dream in HB' Nathalie Jang en Dinesh van den Berg. Ze hadden het nieuwste nummer van Hollandsch Metaal bij zich, vers van de pers. Ik had Dinesh niet op de gastenlijst gezien, anders had ik hem zeker genoemd in mijn checklist van aanbevolen tekenaars en schrijvers op Facebook. Neem de tijd om zijn Drakan strip op te zoeken.

Ik vond mijn tafel en mijn buren waren al druk bezig om iets imposants op te zetten. De dames van KAAS hebben iets gebouwd die er tussen uit sprong. Andere tekenaars hadden tafels. Zij bouwden hun tafel uit tot een stand. Neem de tijd om het werk van Sabrina en Karin te bekijken, zeker de moeite waard!

Mijn tafel was in dezelfde rij als die van Windmill Comics. Ze hadden wat pech waardoor een groot deel van de comics niet op de beurs aanwezig was, maar toch hadden ze aardig at bezoekers die een kijkje kwamen nemen.

Dus ik was omringd door aardige buren. De eerder genoemde dames van KAAS en Ab die grote bakken met strips had meegenomen om te verkopen. Totaal vergeten om naar de naam van zijn shop te vragen... Het maakt het in ieder geval makkelijker om van je tafel weg te lopen als je omringd bent door vriendelijke mensen.

Toch niet te veel rondgelopen. Meer een korte pauze om Boy te bezoeken en even hallo te zeggen tegen Leroy Soesman. Zonder twijfel werken hij en Sytse Alegra an het tweede en laatste deel van Aqua Invicta, maar ja , niet echt de tijd gehad om het even te vragen.

Over los lopende tekenaars gesproken, eindelijk een keer handen kunnen schudden met Hans Hansha Harlemans. Voorheen alleen 'gesproken' op Facebook, maar het was fijn om hem in persoon te ontmoeten.

Ik had een aantal goede gesprekken met mensen die nieuwsgierig waren naar mijn werk. Misschien bestaat de doelgroep voor Metal Pedal voor een deel uit dames die mijn kleurgebruik en gevoel voor humor kunnen waarderen?. Misschien moet ik erover nadenken om op kunstmarkten te gaan staan... Maar het is fijn om te zien dat mensen het verhaal begrijpen dat je probeert te vertellen en het zelfs goed genoeg vinden om te kopen.

Marcel Haster, de Stripvlogger liep ook langs om mijn werk te filmen. Ik kreeg ook de gelegenheid om toe te lichten wat Metal Pedal is, maar laten we even afwachten wat er uiteindelijk in de video verschijnt. Ik kan zijn video's aanraden voor wie een eerlijke mening zoekt over diverse titels of om een indruk te krijgen van evenementen die je gemist hebt of nieuwsgierig naar bent.

Qua organisatie kan ik zeggen dat er goed voor ons gezorgd werd. Altijd iemand in de buurt om je vragen te beantwoorden, Harry Timmerman die rond ging om te kijken of alles nog steeds okay is en genoeg eten en drinken.

Terug gelopen naar het station met Irene, Marissa Delbressine en Johan Neefjes. En in de volle trein schoof Wilma weer bij ons aan. Het was gezellig. Praten over de beleving van de dag, verhalen uit het verleden en andere zaken. Marissa is bekend van Eppo (Ward), maar ik kijk vooral erg uit naar Ishtou. Ik heb Johan's naam steeds vaker gezien en gehoord, maar ik heb zijn werk pas gezien na het evenement. Tekenen kan hij absoluut!

Gewoon een leuke dag in Deventer. Hopelijk volgend jaar weer. Bedankt voor het lezen en tot de volgende post!