Ferocious logo

Animecon bezocht op 10-06-2017. Ik heb meegedaan met de AMV wedstrijd, waarvan ik erg heb genoten. De bedoeling is om een muziek video te maken waarin animatie centraal staat en tijdens Animecon mag je dan stemmen op de video's van de andere editors/deelnemers door middel van een stemkastje. Maar dat is niet alles, het publiek mag ook punten geven, dus er zijn in feite twee wedstrijden. Volgens mij kunnen ze bij de Oscars hier nog wat van leren...

Niet gewonnen, maar de kwaliteit van de inzendingen was hoog. Volgens mij heb ik niets lager uitgedeeld dan 70 punten op een schaal van 0-99. Waarschijnlijk de meest bijzondere was de 25ste video, die een opening bleek voor een huwelijksaanzoek. Al het beste toegewenst voor het gelukkige paar!

Mijn inzending: Rebecca

De meest complete lijst tot nu toe voor de rest van de video's

Vikash en ik hebben als Studio Cutlass ook twee inzendingen verstuurd voor de Dutch Manga Awards. Helaas hier ook niets gewonnen, maar net als bij de de AMV wedstrijd zaten hier ook zeer goede inzendingen bij. Het is goed samenwerken met Vikash dus wees niet verbaasd als Studio Cutlass weer meedoet met een andere wedstrijd.

Het was wel jammer hoe de resultaten ten toongesteld waren. Op de plattegrond leek het alsof er een ruimte gereserveerd was voor de inzendingen. Maar dit bleek niet meer dan een display board met een grote poster. Hoeveel bezoekers zijn hier niet gewoon voorbij gelopen? Als je een wedstrijd een bepaalde uitstraling wil geven, dan is de presentatie niet onbelangrijk. Toch is de huidige opzet van de wedstrijd aantrekkelijk, gezien de winnaars en de getoonde inzendingen op het display board.

Tot slot wil ik nog wat tekenaars noemen die ook op Animecon aanwezig waren. Boy Akkerman was er op vrijdag, dus we hebben helaas niet kunnen bijpraten. Een vriendelijk groet gekregen van Tamara Havik, die aanwezig was om het Japanse spel Go te promoten.

Dinesh van den Berg was er met zijn nieuwe banner en zijn nieuwste Deadpool tekening (ew! ;-) ). Ook aanwezig was de meester Louis Norense. Hou je ogen en oren open voor een mooie comic getekend door hem en geschreven door West Givner

Ik had ook gehoopt om Nathalie Jang en Shannon Kip weer te zien, maar het kwam niet helemaal uit qua tijd. Neem de tijd om het werk van deze getalenteerde dames te bekijken!