Ferocious logo

Het begon al in de trein. Na mijn overstap zat ik in dezelfde trein als Irene Berbee en Wilma van den Bosch, maar daar kwamen we pas achter bij het uitstappen. Erg fijn om met deze twee naar de Lebuinuskerk te lopen waar de (Oost Nederlandse Stripboekenbeurs) plaats vond. Irene is goed bezig met haar werk voor Opzij en haar strip Ulfberht. Wilma was bijzonder. Het is nog steeds een beetje onwerkelijk voor me om iemand te ontmoeten en de hand te schudden waarvan je vroeger genoten hebt van hun werk. Maar ze was erg benaderbaar, vriendelijk en staat met beide voeten op de grond.

In de kerk was het eerste bekende gezicht dat ik zag dat van Boy Akkerman. Samen met de getalenteerde 'Dream in HB' Nathalie Jang en Dinesh van den Berg. Ze hadden het nieuwste nummer van Hollandsch Metaal bij zich, vers van de pers. Ik had Dinesh niet op de gastenlijst gezien, anders had ik hem zeker genoemd in mijn checklist van aanbevolen tekenaars en schrijvers op Facebook. Neem de tijd om zijn Drakan strip op te zoeken.

Ik vond mijn tafel en mijn buren waren al druk bezig om iets imposants op te zetten. De dames van KAAS hebben iets gebouwd die er tussen uit sprong. Andere tekenaars hadden tafels. Zij bouwden hun tafel uit tot een stand. Neem de tijd om het werk van Sabrina en Karin te bekijken, zeker de moeite waard!

Mijn tafel was in dezelfde rij als die van Windmill Comics. Ze hadden wat pech waardoor een groot deel van de comics niet op de beurs aanwezig was, maar toch hadden ze aardig at bezoekers die een kijkje kwamen nemen.

Dus ik was omringd door aardige buren. De eerder genoemde dames van KAAS en Ab die grote bakken met strips had meegenomen om te verkopen. Totaal vergeten om naar de naam van zijn shop te vragen... Het maakt het in ieder geval makkelijker om van je tafel weg te lopen als je omringd bent door vriendelijke mensen.

Toch niet te veel rondgelopen. Meer een korte pauze om Boy te bezoeken en even hallo te zeggen tegen Leroy Soesman. Zonder twijfel werken hij en Sytse Alegra an het tweede en laatste deel van Aqua Invicta, maar ja , niet echt de tijd gehad om het even te vragen.

Over los lopende tekenaars gesproken, eindelijk een keer handen kunnen schudden met Hans Hansha Harlemans. Voorheen alleen 'gesproken' op Facebook, maar het was fijn om hem in persoon te ontmoeten.

Ik had een aantal goede gesprekken met mensen die nieuwsgierig waren naar mijn werk. Misschien bestaat de doelgroep voor Metal Pedal voor een deel uit dames die mijn kleurgebruik en gevoel voor humor kunnen waarderen?. Misschien moet ik erover nadenken om op kunstmarkten te gaan staan... Maar het is fijn om te zien dat mensen het verhaal begrijpen dat je probeert te vertellen en het zelfs goed genoeg vinden om te kopen.

Marcel Haster, de Stripvlogger liep ook langs om mijn werk te filmen. Ik kreeg ook de gelegenheid om toe te lichten wat Metal Pedal is, maar laten we even afwachten wat er uiteindelijk in de video verschijnt. Ik kan zijn video's aanraden voor wie een eerlijke mening zoekt over diverse titels of om een indruk te krijgen van evenementen die je gemist hebt of nieuwsgierig naar bent.

Qua organisatie kan ik zeggen dat er goed voor ons gezorgd werd. Altijd iemand in de buurt om je vragen te beantwoorden, Harry Timmerman die rond ging om te kijken of alles nog steeds okay is en genoeg eten en drinken.

Terug gelopen naar het station met Irene, Marissa Delbressine en Johan Neefjes. En in de volle trein schoof Wilma weer bij ons aan. Het was gezellig. Praten over de beleving van de dag, verhalen uit het verleden en andere zaken. Marissa is bekend van Eppo (Ward), maar ik kijk vooral erg uit naar Ishtou. Ik heb Johan's naam steeds vaker gezien en gehoord, maar ik heb zijn werk pas gezien na het evenement. Tekenen kan hij absoluut!

Gewoon een leuke dag in Deventer. Hopelijk volgend jaar weer. Bedankt voor het lezen en tot de volgende post!