Ferocious logo

Een bekend en vertrouwd evenement in een nieuwe omgeving. De organisatie zei dat Indoor Sportcentrum Eindhoven voldoende ruimte zou hebben en dat bleek zeker waar te zijn. Tosca en ik deelden een tafel met Hans Hansha Harlemans. Hans is gespecialiseerd in het tekenen op bierviltjes en wanneer je een bierviltje van hem koopt, gaat een groot deel van dat geld naar het Duchenne Parent Project. Een waardevol initiatief.

Voor de opening nog even gebuurt bij Irene Berbee die een tafel had bij het Syndikaat. Rond deze tijd heb ik Maikel Verkoelen and Roderick Leeuwenhart ontmoet en handen geschud. Ook handen geschud met Thessa Blijleven die ook op de Oost Nederlandse Stripboekenbeurs was. Over Deventer gesproken, gedurende het weekend een paar keer hallo gezegd tegen Harry Timmerman.

Het is nooit te voorspellen hoe een beurs verloopt, een bekend verschijnsel is wel de golf van drukte. Gelukkig kwam er zo'n golf van drukte langs en konden we daar van profiteren. Tijdens deze drukte kwam neef Ramon ook langs. Hij verliet de beurs uiteindelijk met een aantal mooie aankopen. Na de drukte kwam Johan de Neef even langs om wat bij te praten. Deze beurs stond bij Windmill Comics in het teken van hun Diabolique uitgave, maar er zit nog veel meer in de planning. Ook weer een aantal van de aardige vrijwilligers gezien. Waarvan twee een tafel tegenover ons hadden. Neem een kijkje in hun shop.

Tosca heeft 1 van de vaste attracties bijgewoont: ze heeft mee gedaan met de stripquiz, onder leiding van Willy Vanderstrip. Ik kon het verloop van de quiz redelijk volgen vanaf onze tafel. Ze heeft het goed gedaan, is tweede geworden wat haar de Silver Comic Goodie Bag heeft opgeleverd (die naam heb ik nu ter plekke verzonnen). Hoogtepunt van het evenement moet de dance battle tussen Tosca en Thea Stilton zijn. Mocht je het gemist hebben, is het hier: Dance Battle Thea Stilton vs Tosca Hamel Brabants Stripspektakel 2019. En dat was het zo wel voor zaterdag.

Zondag was de dag van verrassingen. Het begon met een leuke verrassing van Hans Hansha, mijn portret op een bierviltje. De Artist Area mistte een paar mensen van zaterdag, maar er kwam versterking in de vorm van de Nederlandse Lucky Luke. In de ochtend even bezocht door Irene Berbee, Roderick Leeuwenhart en Willem van den Oever. Ik hoefde Willem niets uit te leggen over Metal Pedal. Hij begreep het zonder uitleg. Willem heeft een mooie stijl, heel geschikt voor de kinderboeken die hij tekent. Dat was fijn om te horen. Tosca had een interview met de Stripvlogger, dus wees alert op zijn video over dit evenement. Kort daarna een paar jonge dames blij gemaakt met een tekening. En kort daarop kwamen Ramon en Rik van Windmill Comics even langs.

De tweede verrassing kwam in de vorm van Renée Rienties die onze tafel kwam bezoeken. Ze was met haar moeder aanwezig als bezoeker. Een aparte ervaring om haar aan de andere kant van de tafel te zien, maar zeker een prettige ervaring. Zij begreep de Metal Pedal strip ook zonder uitleg. Wellicht is mijn publiek... andere tekenaars?

De tijd vloog voorbij. Voor de reis terug reed ik mee met Tosca en ook Hanne Dewachter reed met ons mee tot station Eindhoven. Een vrolijke boel en een mooie afsluiter van een leuk weekend. Ik heb nog niet de tijd gehad om het werk van Hanne goed te bekijken, maar het zag er goed uit. Zeker de moeite waard om de website weer te bezoeken.