Ferocious logo

Onderweg naar het festival kwam ik Denver Asence en zijn moeder tegen in de metro. Hij was onderweg naar het IFCC in Kroatië. Ik kon hem ook gelijk feliciteren met het afronden van zijn opleiding. Hou dit talent in de gaten.

Ik ben eerder op het Bluegrass Festival geweest als bezoeker. Beide keren was het op het Pijnackerplein, maar nu was er een speciale plek geregeld in de Schommelstraat voor Jam sessies. Jam sessies voor de muziek en tekenen, maar eromheen waren er ook andere voorzieningen en activiteiten. Dit was een goede plek voor de comic makers. De sfeer was relaxed, zelfs tijdens de drukkere momenten.

Een nieuwe plek betekende dat lang niet alle bezoekers ervan af wisten. Dit draagde bij aan een langzame zaterdag, hoewel er later meer opkomst was. Men was op zoek naar een plek om te ontspannen en had deze gevonden in de Jam Area. Zondag begon ook langzaam, maar er zijn maatregelen genomen, zoals Ron Schuijt en een dame die een grote kartonnen pijl/informatiebord hadden gemaakt.

Ik had een plek aan de tafel op zaterdag gekregen dankzij Ron. De andere tekenaar was Dinesh van den Berg, bekend van Drakan. We begonnen met het klaar zetten van de Art Jam Area. Er waren twee activiteiten mogelijk. Het tekenen van tatoeages op papieren torsos, die opgehangen werden aan het trappenhuis (de Hall of Fame). De andere activiteit was het tekenen met meerdere mensen op een groot vel papier, waardoor er een grote tekening ontstaat. Allebei coole ideeën van Ron.

Naast ons was TRAC (Maurice Heuts, Jan Rodenrijs en Ulrik) aanwezig. Alle drie bekenden, vooral Maurice en Ulrik waarmee ik samen heb gewerkt aan het eerste nummer van Imaginary Muse. Speciale gast was een andere Imaginart Muse artist, namelijk Niels Verhofstad. Dat Niels aardig kan krabbelen is een understatement, heel mooi werk. Na een paar uur kregen we bezoek van bekenden. Voor Dinesh kwamen zijn moeder en zus langs en voor mij kwamen Albert en zijn vrouw Ophilia langs. Ik train al jaren Kung Fu samen met Albert bij Fight2Fight.

Op zondag hadden we andere samenstellingen. Bij Ron's tafel was hij zelf, Maikel Verkoelen en Theresa Hartgers. Maikel heb ik dit jaar ontmoet op het Brabants Stripspektakel en Theresa eerder deze maand in Rotown voor Comics, Art and Beer. Aardige mensen. Officieel was ik te gast bij de tafel van Maurice. Wederom met Jan, Ulrik en Maurice zelf, maar aangezien een van Ron's gasten ziek was geworden, verplaatstte ik mezelf van tijd tot tijd. De andere speciale gast van TRAC was Adri van Kooten. Volgens mij heb ik het vaker gehad over Meermin van zijn hand. Hij werkt nu aan de laatste bladzijdes en ik ben erg benieuwd naar het eind resultaat.

Qua verkoop heeft Imaginary Muse het aardig gedaan gedurende het weekend en ik had een leuke commissie om aan te werken. Cura, een Romeinse godin waarvan er niet veel afbeeldingen zijn. Vandaar ook het verzoek. Het was een aangename commissie, want ik kreeg maar een paar aandachtspunten mee en voor de rest was ik vrij. De dame kwam ook van tijd tot tijd langs om te kijken, wat prettig was. Op deze manier wist ik of ik op het juiste pad was en dat de afbeelding geschikt was om te inkten.

Al met al, een goed weekend op het festival, dat hopelijk volgende jaar herhaald kan worden. Ben jij er dan ook? ;-)