Ferocious logo

Op 06-05-2023 hadden we onze eerste Draw Club Rotterdam expositie bij Nivon Rotterdam. Het eerste idee voor een gezamelijke expositie kwam tijdens een Draw Club sessie bij Endless Sunday toen Ben Neuteboom erover begon, zou het niet tof zijn als...

Er gingen maanden voorbij, Endless Sunday moest sluiten, we zochten en vonden in Nivon een nieuwe locatie voor onze Draw Club sessies in Rotterdam. Vik vroeg zich af of we werkruimte konden krijgen in het gebouw en na wat overleg met Ben Lindeman van Nivon was dit mogelijk. Ergens tussen onze eerste sessies bij Nivon en het krijgen van ons hoofdkwartier bezochten we een expositie bij Nivon georganiseerd door Karmijn. Toen bood Ben Lindeman ons aan om ook een expositie te houden in Nivon.

Twijfels en ideeen wisselden elkaar af. Ben Neuteboom's suggestie was zeker een van de eerste dingen die in me opkwam. En misschien maakten we het allemaal moeilijker dan het zou moeten zijn. Moeten we een thema hebben? Wat zou dat thema moeten zijn? Als er een thema komt, dan moeten sommige van onze leden tijd hebben om dat kunstwerk te maken. Op een gegeven moment kwam er een moment van laten we kijken wie geinteresseerd is en er gewoon voor gaan. Verrassend genoeg waren er veel geinteresseerd, dus toen we op zes zaten leek het ons wijs om daar voor deze keer bij te laten. We hadden: Denver, Lieneke, Nadija, Nigel, Saskia en Ben Neuteboom.

Rond deze tijd vroeg ik Saskia om te helpen met de organisatie van het geheel en ze heeft het geweldig gedaan van begin to eind. En iedereen droeg bij. Nadija heft een coole flyer gemaakt met input van het team. Denver en Vik vonden lijsten bij Nivon en sorteerden deze op grootte. Via Ben Lindeman kregen we een vermelding op de Nivon website en een artikel in de Rotterdamse Toorts

De tijd was wel krap. Het beste moment om de bar en zaal gereed te maken was op de dag van de opening. Dus begonnen we vroeg in de middag. De grootste uitdaging was om het framing systeem van Nivon uit te vogelen. Maar Ben Lindeman en de technische hulp waren gelukkig in de buurt. Een andere uitdaging was het balanceren van sommige frames. Toen de meeste werken hingen ging een kleine groep snacks kopen, voor de opening uiteraard. Toen alle werken hingen was het etenstijd. Een deel van ons ging naar Burger & Frites voor een goede maaltijd. Eten terwijl je zit op een schommel was ook een leuke ervaring.

We gingen terug voor de laatste voorbereidingen. Er waren twee tafels waren sommigen van de groep hun stickers en prints verkochten. De snacks hadden kommen nodig. Rond deze tijd verscheen onze Nivon vrijwilliger om de bar in orde te maken.

Nu kwam het spannende gedeelte, komen er mensen opdagen? Ja, zeker! Een mooie mix van vrienden, partners, familie, collega's, mensen van Nivon, Eric van de Rotterdamse Toorts, Willem Hest van Karmijn, Ben Lindeman and meer. Een speciale vermelding voor Vincent, al heel lang lid van de Draw Club. Carmen & Arthur, ook heel lang Draw Club lid en haar partner. En Emma, Saskia's zus en lid van Draw Club Capelle aan den IJssel.

Ik kijk terug op een lange dag met een erg leuke avond. Ik denk dat de foto's en video een goede indruk geven van deze mooie dag. Bedankt voor het lezen!