Ferocious logo

Op 12 september 2015 deed ik namens de Rotterdam Draw Club mee aan de Drawing Rally. Het doel was om andere kunstenaars te schetsen evenals het festival in het Witte de Withkwartier waarvan het deel uitmaakte.  Aan het eind van de dag zouden alles schetsen verzameld worden in een zine.

Het is altijd afwachten wat de chemie zal zijn met een groep onbekende mensen.  Ik was ook niet bekend met het Witte de Withkwartier. Hoewel ik wel mensen erover had horen praten. In beide gevallen was het een zeer aangename ervaring.

Ik was in de juiste straat toen ik door Vikash Ramjas werd begroet. Ik had hem eerder ontmoet tijdens een core artist event, maar toen niet echt gesproken. Handen geschud met John Henniger en Joshua Thies. Het grootste gedeelte stond al klaar, er moesten alleen nog een aantal banners geplaatst worden.

Vikash, ik en een dame gingen wat banners ophangen in de buurt van de locatie. De meeste mensen waren nog bezig met de voorbereiding. John was al bezig met het schetsen van een kunstenaar die aan het werk was. Je kunt het eind resultaat op de achterkant van de zine zien.

Toen we terugkwamen maakte ik kennis met Tãnia Cardoso en Julia Filament. Ze waren allebei een beetje ziek, vooral Tãnia, maar dat hield ze niet tegen om mee te doen. Ik was verbaasd over het grote aantal mensen die kwamen om te tekenen of hun werk te verkopen. Ik vernam later dat deze rally was georganiseerd door Alerta Studio en meerdere groepen waren uitgenodigd.

Ik was van plan om schetsen te maken van de andere kunstenaars en locaties, maar nadat ik onze eigen plek in grote lijnen had neergezet nam mijn fantasie het over en besloot ik dat maar te volgen. Ik wou dat ik meer dan één tekening had gemaakt. Je kan het geen schets meer noemen. Na elke toevoeging was ik nog niet tevreden. Ik ben wel tevreden met het eindresultaat. De anderen bleven dichterbij het idee om andere kunstenaars te schetsen. Hoewel Julia hier en daar ook fantasie elementen heeft toegevoegd. Ik vraag me af of Vikash door heeft voor hoeveel schetsen hij model heeft gestaan. Tãnia heeft een mooie cover gemaakt. De zine is een mooie collectie geworden van uitvoerende kunstenaars, evenement plekken and fantasie elementen.

Om de zine samen te stellen moesten we bij Worm zijn, waar we een kopieermachine mochten gebruiken. Ik zag daar een oude vriend. Vanwege onuitgesproken beloftes heb ik zijn arm niet geschud, maar ik heb wel een foto genomen vanwege de herinneringen. Tãnia was onze expert, want zij was op zine camp geweest en we hebben verder allemaal een steentje bijgedragen. We hadden zelfs een menselijke tape snijder. Ik denk dat ik nu de kennis heb om het een keer zelf te proberen, maar het zal niet zo leuk zijn als de beleving met deze groep.

Het was een erg leuke dag en ik hoop in de toekomst deel te nemen aan soortgelijke evenementen. Er zijn nog steeds zines beschikbaar, maar in beperkte voorraad. Laat me weten als je geïnteresseerd bent. Wat natuurlijk een stuk makkelijker is zodra ik een contact formulier op deze website heb gezet… Tot slot nog de Drawing Rally in beeld.