Ferocious logo

De gemeente van Capelle a/d IJssel heeft via Capsloc onze draw club benaderd om posters te ontwerpen voor een campagne over online veiligheid en goed gedrag.

Het begon met een bespreking tussen drie van de Draw Club (Vik, Saskia en ik), Claudia Goeree van de gemeente, Yoram Zeeman (communicatie bureau Osage) en Daniel van Nes (Capsloc). Paul van Venrooij (Capsloc) was ook in de buurt om te helpen. Claudia had onze muurschildering gezien en zag illustraties als een mooi alternatief voor stock foto's. De deadlines waren wel dichtbij en daarmee werd ons eerste obstakel geintroduceerd.

En dus speelde tijd ook een rol bij het samenstellen van het team. Het zijn Draw Club leden uit het heden en verleden:

- Carly
- Denver
- Diana
- Feroz
- Lucas
- Naad
- Vik
- Vincent
- Saskia

De K-Pop hands waren een idee van Vik en bleek erg populair bij het stemmen. Opgepakt door Saskia en Naad, die de handen en hartjes uitstekend hebben geplaatst.

Er waren meerdere ideeen voor een dame die zich verzet tegen predators. Denver's dame die zichzelf omhoog tilt boven de predators van Vincent is een mooie poster geworden.

De sociale bubbel kwam ook in meerdere ideeen terug, maar die van Diana leek het meest aan te sluiten bij de opdracht. De line art komt van haar hand. Ik nam de inkleuring voor mijn rekening.

Ik had een idee voor identity theft, maar het sloot niet goed aan bij de opdracht. Er moest wat denk werk overheen van de groep en past er nu veel beter bij. Opgepakt en mooi uitgevoerd door Carly en Lucas.

We hadden nog wat meer obstakels, maar het is ons gelukt om alles op tijd af te krijgen. De complimenten van Claudia tussendoor waren erg bemoedigend. Yoram was een goede hulp bij het drukklaar maken van de posters. Guido Bregman van de gemeente was een goed aanspreekpunt en Paul van Venrooij een redder bij het in orde maken van de administratie. De posters waren verspreid door Capelle van den IJssel van 17-11-2021 tot en met 24-11-2021. We hebben veel complimenten gekregen en ze worden gewaardeerd.

Voor de liefhebbers van beeld en muziek in plaats van woorden: Posters of Social Media Wisdom.