Ferocious logo

Dit is mijn inzending voor de shipping fan art wedstrijd van Studio Half Tone. Ik kon eerlijk gezegd zelf geen koppels bedenken, maar ik raakte geinspireerd door een comment van a_weird_plant. In deel 2 van The Interview (hoofdstuk 0) kijkt Christy naar een detective film en a_weird_plant leek it een mooi idee om Christy te koppelen met de detective van de film (Carmen Sandiego style!).

Ik was bekend met Carmen Sandiego. Ik wist dat er een nieuwe Netflix serie is, maar voor mij begon het met een spel, Interpol. Toen we op bezoek waren bij een van mijn ooms mocht ik spelletjes spelen op zijn PC. Aangezien ik het enige kind was op het feestje(?), was dit een fijne manier om de tijd door te brengen. Waarschijnlijk was Interpol een gekraakte versie van het eerste Carmen Sandiego spel. Het spel leek interessant, maar ik was vooral bezig met uitvogelen hoe het werkt. Ik had een hele tijd niet meer aan het spel gedacht tot screenshots zag voor het snes spel Where On Earth Is Carmen Sandiego? in een game blad. In het blad werd ook de tekenfilm genoemd met dezelfde naam. Ik heb het spel niet gespeeld en heb de serie ook niet gezien, maar zijn beiden in overweging. Ben wel begonnen met de Netflix serie. Even kijken of ik 1 aflevering per dag kan volhouden en niet ga bingen.

Terug naar de fan art. IN/DISSONANCE speelt zich af in Rotterdam en Studio Half Tone laat dat mooi terugkomen in de strip. Hoofdpersoon Christy Tao was al onderdeel van het koppel en gecombineerd met de locatie kon ik leuk inspelen op de Where On/In … Is Carmen Sandiego titel.

Christy is gekleed in de stijl van Carmen Sandiego (de Netflix versie), maar aangezien Half Tone zo goed is met de kleurtoewijzing vond ik Christy’s groen een betere keuze dan rood. Dankzij de fill layers in Affinity was het erg eenvoudig om een alternatieve versie (plaatje 2) te maken voor degene die Christy in het rood willen zien.

Zoals jullie zelf kunnen ontdekken had ik geen visuele referentie voor de detective (spoiler). Maar ik kon er in ieder geval voor zorgen dat zijn kleding past bij die van Christy. De detective moest nog wel een mysterieus figuur blijven, want dat past goed bij IN/DISSONANCE (weer een spoiler!) De enige reden om de detective in het rood te steken was omdat het een mooi contrast is met Christy’s groen.

Nu zijn ze in een RET tram, maar dat leek me niet duidelijk genoeg voor iedereen. Dus wilde ik wat bekende Rotterdam landmarks toevoegen. Ik heb foto’s gevonden op Pixabay die gemarkeerd waren voor vrij gebruik. Aangezien Rotterdam een haven stad is leek een reddingsboei een goede basis voor een frame. Het frame heeft geel en oranje kleuren gekregen zodat het op een spel element lijkt. Eentje die erg opvalt.

Ik heb overwogen om de kleuren van de Rotterdamse vlag te gebruiken voor de reddingsboeien, maar de illustratie had al genoeg groen. Maar voor wat bonus portretten kon ik het wel toepassen (plaatjes 5 en 6).

Liefhebbers van time-lapse video’s kunnen hier een kijkje nemen: time-lapse video Where in Rotterdam is Christy Tao.

Wie op zoek is naar een goed verhaal kan ik IN/DISSONANCE op Webtoons aanraden.

Mijn favoriete scenes van Seinfeld zijn die met Jason Alexander in de rol van George Costanza. Met als hoogtepunt de worlds collide verhaallijn in de pool guy aflevering. Ik kan niet uitleggen hoe het werkt, maar ergens na het zien van deze aflevering en trailers voor rampen films, zoals Deep Impact, kreeg ik een idee. Zou ik een serieuze trailer kunnen maken met beelden van de worlds collide verhaallijn en het geluid van een rampen film trailer?

Het heeft uiteindelijk jaren geduurd, want ik kon niet een trailer vinden met dialoog die me aansprak en ik wou dat ik schone audio samples had van zinnen zoals 'this Summer...'. Dus paste ik het plan aan. In plaats van een passende trailer zou ik nu mijn oren open houden voor geschikte muziek. Op een gegeven moment zag ik de teaser trailer voor Dawn of the Planet of the Apes en dacht: dit kan werken!

Nadat ik de Rebecca voor Animecon af had dacht ik: laat ik gewoon wat uitproberen. En uitproberen leidde als snel tot een serieuze poging om de trailer te maken. Op een gegeven moment was het bijna af, maar ik was niet tevreden. Het had toch die film stem nodig. Google Time! Het duurde niet lang om iets te vinden. Zach King en zijn vrienden hebben een set audio bestanden gemaakt die precies is wat ik nodig had: Movie Voice. De laatste uitdaging was om de titel minder pixelig te krijgen. Ik wist dat ik het kon oplossen door het te vervangen door een plaatje, maar ik wou het graag verwezenlijke binnen de software (Filmora) zelf want dat moest gewoon mogelijk zijn. Het kwam toevallig ter sprake tijdens een gesprek met mijn collega Henk-Jan Meijer, die toevallig een fascinatie heeft vor lettertypes! Hij had een aantal goede tips en leerde me een paar dingen over lettertypes.

Tijdens het werken aan mijn trailer, kwam er natuurlijk een nieuwe Transformers trailer uit met worlds collide in de aankondiging en de stem van Anthony Hopkins... Wellicht een andere keer, ik ben best tevreden met mijn huidige poging. Ik geef u: Worlds Collide!

Heeft iemand hier de 1989 Batman film in een bioscoop gezien? Ik zag het destijds samen met mijn vader en mijn neef Ramon. Ik was er helemaal weg van! En ik wist al een goede tegenstander voor een vervolg, want in deze film speelde Billy Dee Williams de rol van Harvey Dent.

Wie van jullie bekend is met de schurken van Batman kent het tragische verhaal van Harvey Dent die Two Face wordt, een van Batman's meest gevaarlijke vijanden. Besluiten nemen gebaseerd het werpen van een munt maakt hem erg onvoorspelbaar. Ik had dus scènes in mijn hoofd voor the tweede film en Batman Returns komt uit en Harvey Dent zit... niet in de film? Toch een goede film en ik kwam er later achter dat het Max Shreck personage een vervanging was voor Harvey Dent. Ik vraag me af waarom.

In ieder geval werd er een derde film gemaakt en de gekozen schurken waren... de Riddler en Two Face! Yes! Eindelijk zouden we Billy Dee Williams in de rol van Two Face zien. Maar... Dat gebeurde niet. Er was heel wat veranderd. Een andere regisseur, een andere acteur die Batman speelt en Billy Dee Williams werd vervangen door Tommy Lee Jones. Of wellicht niet eens overwogen door de nieuwe regisseur?

Ik dacht er niet zo vaak aan na de derde film, hoewel het wel ter sprake kwam van tijd tot tijd. Ik heb het altijd gezien als een gemiste kans. Stel je voor, een schurk in de derde film die je hebt kunnen opbouwen in de twee voorgaande films.

Nu gaat de binnenkort de bizarre Batman Lego film in première en wie schetst mijn verbazing toen ik er achter kwam wie de rol heeft van Two Face. Billy Dee Williams! Geen idee hoeveel tijd hij in beeld zal zijn, maar ik zal zeker met een gimlach naar de scènes kijken.

Ik kijk erg uit naar deze film. Zo veel dat ik me geinspireerd voelde om Billy Dee Williams te tekenen zoals hij er in de films had uit kunnen zien. Bij deze: