Ferocious logo

Heeft iemand hier de 1989 Batman film in een bioscoop gezien? Ik zag het destijds samen met mijn vader en mijn neef Ramon. Ik was er helemaal weg van! En ik wist al een goede tegenstander voor een vervolg, want in deze film speelde Billy Dee Williams de rol van Harvey Dent.

Wie van jullie bekend is met de schurken van Batman kent het tragische verhaal van Harvey Dent die Two Face wordt, een van Batman's meest gevaarlijke vijanden. Besluiten nemen gebaseerd het werpen van een munt maakt hem erg onvoorspelbaar. Ik had dus scènes in mijn hoofd voor the tweede film en Batman Returns komt uit en Harvey Dent zit... niet in de film? Toch een goede film en ik kwam er later achter dat het Max Shreck personage een vervanging was voor Harvey Dent. Ik vraag me af waarom.

In ieder geval werd er een derde film gemaakt en de gekozen schurken waren... de Riddler en Two Face! Yes! Eindelijk zouden we Billy Dee Williams in de rol van Two Face zien. Maar... Dat gebeurde niet. Er was heel wat veranderd. Een andere regisseur, een andere acteur die Batman speelt en Billy Dee Williams werd vervangen door Tommy Lee Jones. Of wellicht niet eens overwogen door de nieuwe regisseur?

Ik dacht er niet zo vaak aan na de derde film, hoewel het wel ter sprake kwam van tijd tot tijd. Ik heb het altijd gezien als een gemiste kans. Stel je voor, een schurk in de derde film die je hebt kunnen opbouwen in de twee voorgaande films.

Nu gaat de binnenkort de bizarre Batman Lego film in première en wie schetst mijn verbazing toen ik er achter kwam wie de rol heeft van Two Face. Billy Dee Williams! Geen idee hoeveel tijd hij in beeld zal zijn, maar ik zal zeker met een gimlach naar de scènes kijken.

Ik kijk erg uit naar deze film. Zo veel dat ik me geinspireerd voelde om Billy Dee Williams te tekenen zoals hij er in de films had uit kunnen zien. Bij deze: