Ferocious logo

Mijn favoriete scenes van Seinfeld zijn die met Jason Alexander in de rol van George Costanza. Met als hoogtepunt de worlds collide verhaallijn in de pool guy aflevering. Ik kan niet uitleggen hoe het werkt, maar ergens na het zien van deze aflevering en trailers voor rampen films, zoals Deep Impact, kreeg ik een idee. Zou ik een serieuze trailer kunnen maken met beelden van de worlds collide verhaallijn en het geluid van een rampen film trailer?

Het heeft uiteindelijk jaren geduurd, want ik kon niet een trailer vinden met dialoog die me aansprak en ik wou dat ik schone audio samples had van zinnen zoals 'this Summer...'. Dus paste ik het plan aan. In plaats van een passende trailer zou ik nu mijn oren open houden voor geschikte muziek. Op een gegeven moment zag ik de teaser trailer voor Dawn of the Planet of the Apes en dacht: dit kan werken!

Nadat ik de Rebecca voor Animecon af had dacht ik: laat ik gewoon wat uitproberen. En uitproberen leidde als snel tot een serieuze poging om de trailer te maken. Op een gegeven moment was het bijna af, maar ik was niet tevreden. Het had toch die film stem nodig. Google Time! Het duurde niet lang om iets te vinden. Zach King en zijn vrienden hebben een set audio bestanden gemaakt die precies is wat ik nodig had: Movie Voice. De laatste uitdaging was om de titel minder pixelig te krijgen. Ik wist dat ik het kon oplossen door het te vervangen door een plaatje, maar ik wou het graag verwezenlijke binnen de software (Filmora) zelf want dat moest gewoon mogelijk zijn. Het kwam toevallig ter sprake tijdens een gesprek met mijn collega Henk-Jan Meijer, die toevallig een fascinatie heeft vor lettertypes! Hij had een aantal goede tips en leerde me een paar dingen over lettertypes.

Tijdens het werken aan mijn trailer, kwam er natuurlijk een nieuwe Transformers trailer uit met worlds collide in de aankondiging en de stem van Anthony Hopkins... Wellicht een andere keer, ik ben best tevreden met mijn huidige poging. Ik geef u: Worlds Collide!