Ferocious logo

Dit is mijn inzending voor de shipping fan art wedstrijd van Studio Half Tone. Ik kon eerlijk gezegd zelf geen koppels bedenken, maar ik raakte geinspireerd door een comment van a_weird_plant. In deel 2 van The Interview (hoofdstuk 0) kijkt Christy naar een detective film en a_weird_plant leek it een mooi idee om Christy te koppelen met de detective van de film (Carmen Sandiego style!).

Ik was bekend met Carmen Sandiego. Ik wist dat er een nieuwe Netflix serie is, maar voor mij begon het met een spel, Interpol. Toen we op bezoek waren bij een van mijn ooms mocht ik spelletjes spelen op zijn PC. Aangezien ik het enige kind was op het feestje(?), was dit een fijne manier om de tijd door te brengen. Waarschijnlijk was Interpol een gekraakte versie van het eerste Carmen Sandiego spel. Het spel leek interessant, maar ik was vooral bezig met uitvogelen hoe het werkt. Ik had een hele tijd niet meer aan het spel gedacht tot screenshots zag voor het snes spel Where On Earth Is Carmen Sandiego? in een game blad. In het blad werd ook de tekenfilm genoemd met dezelfde naam. Ik heb het spel niet gespeeld en heb de serie ook niet gezien, maar zijn beiden in overweging. Ben wel begonnen met de Netflix serie. Even kijken of ik 1 aflevering per dag kan volhouden en niet ga bingen.

Terug naar de fan art. IN/DISSONANCE speelt zich af in Rotterdam en Studio Half Tone laat dat mooi terugkomen in de strip. Hoofdpersoon Christy Tao was al onderdeel van het koppel en gecombineerd met de locatie kon ik leuk inspelen op de Where On/In … Is Carmen Sandiego titel.

Christy is gekleed in de stijl van Carmen Sandiego (de Netflix versie), maar aangezien Half Tone zo goed is met de kleurtoewijzing vond ik Christy’s groen een betere keuze dan rood. Dankzij de fill layers in Affinity was het erg eenvoudig om een alternatieve versie (plaatje 2) te maken voor degene die Christy in het rood willen zien.

Zoals jullie zelf kunnen ontdekken had ik geen visuele referentie voor de detective (spoiler). Maar ik kon er in ieder geval voor zorgen dat zijn kleding past bij die van Christy. De detective moest nog wel een mysterieus figuur blijven, want dat past goed bij IN/DISSONANCE (weer een spoiler!) De enige reden om de detective in het rood te steken was omdat het een mooi contrast is met Christy’s groen.

Nu zijn ze in een RET tram, maar dat leek me niet duidelijk genoeg voor iedereen. Dus wilde ik wat bekende Rotterdam landmarks toevoegen. Ik heb foto’s gevonden op Pixabay die gemarkeerd waren voor vrij gebruik. Aangezien Rotterdam een haven stad is leek een reddingsboei een goede basis voor een frame. Het frame heeft geel en oranje kleuren gekregen zodat het op een spel element lijkt. Eentje die erg opvalt.

Ik heb overwogen om de kleuren van de Rotterdamse vlag te gebruiken voor de reddingsboeien, maar de illustratie had al genoeg groen. Maar voor wat bonus portretten kon ik het wel toepassen (plaatjes 5 en 6).

Liefhebbers van time-lapse video’s kunnen hier een kijkje nemen: time-lapse video Where in Rotterdam is Christy Tao.

Wie op zoek is naar een goed verhaal kan ik IN/DISSONANCE op Webtoons aanraden.