Ferocious logo

Mijn intentie met de eigenzinnige poes was om typische kenmerken van een kat te tonen op één stikker. Op de uiteindelijke stikker zien we een kat die heeft genoten van een vis maaltijd, melk heeft gedronken en die nu een dutje doet. Hoewel deze kat zich voordoet als een engel, is het slechts een kwestie van tijd voordat er een vaas zal sneuvelen.

De oorspronkelijke schets had een berg visgraten zoals je wellicht kan zien wist ik nog niet zo goed wat ik met de staart moest doen. De stiekeme engel was nog geen onderdeel van de afbeelding.

Voor de tweede schets wou ik dat de kat er zwaar uitzag, maar het ijkt er meer op dat hij regelmatig met gewichten traint. Hier besloot ik om het engel en duivel aspect toe te voegen, met het duivelse aspect benadrukt door de inkleuring. De visgraten verdwenen om meer nadruk te leggen op het engel/duivel aspect.

Bij de derde schets wilde ik de inkleuring versimpelen en het gespierde uiterlijk afzwakken. De kat lijkt nu op een mix van Fancy Fancy en Azraël.

Bij de vierde schets liet ik het duivels aspect vallen en ging ik voor een punk uiterlijk. Ik was hier meer tevreden met het lichaam en maakte het meer pluizig. De mannelijke versies zagen er cool uit, maar deze vrouwelijk versie sprak mij meer aan.

De uiteindelijke versie ligt dichtbij de vierder schets. Hier besloot ik om een knipoog toe te voegen en een visgraat terug te brengen.

De eigenzinnige poes hoort bij een stikker set voor het Brabants Stripspektakel evenement in Veldhoven.

500 van de gratis striptassen voor kinderen zullen een van de stikkers bevatten.

De stikkers zullen ook te koop zijn aan mijn tafel.

Als je niet naar het evenement kan komen en je wilt stikkers kopen, klik dan op de email knop (rechtsboven).

If you can't come to the event and want to buy some stickers, click on the email button (top right).